Hedninger og musikk

I går fikk jeg min første anmeldelse. Jeg synes det gikk bra!

Anmelderen avslutter teksten sin slik:

Jeg lar meg i hvert fall overbevise om at Spranget har sin misjon. Den skildrer på en god måte hvordan sårbar ungdom kan få påført arr i sjelen av å bli fortalt at livet handler om å få kontroll på et arsenal av djevler og demoner, som ellers vil lede en lukt til helvete. En slik virkelighetsforståelse har ingen godt av å være i kontakt med.

Enig der. Selv om kanskje ikke djevler og demoner er så presente i boken, det er mer amerikanske predikanter det er snakk om. Men uansett. Nå er det heldigvis slik at mange kristne menigheter er temmelig annerledes. Så i dag dristet jeg meg inn til Norges Kristelige Studentforbund, for å delta på deres fine arrangement «Bibel & Børst».

IMG_0855

Der leste jeg høyt, vi diskuterte Lukas 22: 28 – 34, og vi drakk kaffe. Etterpå ble det børst, men da var jeg kjip og dro hjem for å utvise protestantisk måtehold og arbeidsmoral.

Men jeg dro ikke tomhendt. Jeg fikk med meg denne boken, som en gave:

IMG_0858

Her forleden fikk jeg denne boken i posten:

IMG_0859

Med andre ord, they’re closing in on me!

Neida. Det er ikke sånne bøker. Og de er ikke sånne venner. Dette er bra bøker, som jeg har fått av bra folk som beviser det Janne i boken ikke skjønner – nemlig at kristne kan være ålreite dyr. Hvem skulle trodd det, liksom!!!

Likevel, litt må man jo markere seg som grim hedning. Så jeg gjør som hovedpersonen min, og griper til musikkens verden. For Janne er det om å gjøre å høre på musikk med litt halvrebelsk innhold og skumle titler. Da kan de andre i menigheten lure og bli engstelige, ser hun for seg! Gud velsigne Facebook og Spotify og show activity, altså.

Janne lager altså en liste som hun publiserer, og jeg ser for meg at det kan være noe sånt som dette.

spotify:user:mummimy:playlist:5DYxXR3Dson25AQfQOJ2rd

Og her er enda en liste. En YouTube-liste med sangene som spiller en rolle i boken.

Sånn, nå fikk jeg avreagert litt etter å ha vært i kristendommens klør, som det heter i gårsdagens anmeldelse!

En kommentar om “Hedninger og musikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s