Oljeministeren, fuglene og meg

I går tittet jeg innom et par av nettbokhandlene som selger boken min. Der var det mye interessant å se. Det viser seg nemlig at folk som kjøper Spranget også er interessert i fugler, hekling, apologetikk og fillebikkjer.

Fugl
Fugl

Se for eksempel her, hva adlibris kan røpe.

Det jeg mest av alt merker meg her, er at folk som er interessert i boken min, også synes Ola Borten Moe; portrett av en pløyboy er en bok som må skaffes. Er det ikke fint?

Kjernekar
Kjernekar

At Ark-kunder velger å gå for C.S. Lewis’ apologetikk er lettere å forstå. Det er greit å ha noe å veie opp med etter at man har lest om den uakademiske kristendomsformen jeg skildrer i boken min.

Så var det Bokkilden. Her er det en bok uten omslag som stikker seg mest frem, en bok som skildres slik:

The personal story of a manic depressive and an authority on the subject describes the onset of the illness during her teenage years and her determined journey through the realm of available treatments.

Ah – der snakker vi! Dette matcher emosminken til hovedpersonen min!

Tanum-kunder har gått for den boken med den friske tittelen Bikkjefaen i tillegg til min. Samt følgende utmerkede valg – Stjålet av Lucy Christopher. Den har jeg oversatt, og la meg forsiktig antyde at jeg anbefaler den. Den er prisbelønt opp og ned og i mente, og oversatt til en lang rekke språk.

9788202367275

Men tilbake til min brokete flokk lesere. I går konstaterte jeg at Bokkilden-kunder som kjøpte Spranget også kjøpte en tynn liten bok med blomsteromslag, nemlig En liten bok til oppmuntring. JEG MÅ GÅ I MEG SELV, tenkte jeg skrekkslagen. Heldigvis gjør ikke samme kobling seg gjeldende i dag.

Men jeg er kjempeglad for at Fuglesang. 150 norske arter fortsatt appellerer til samme type lesere som kjøper Spranget hos adlibris.no. Det er gøy med fugler! Så her er et kjempeartig lite videoklipp av en spurvehauk:

(P.S. Om dette leses om noen uker, eller til og med i morgen, kan det selvfølgelig tenkes at koblingene er annerledes. Men jeg LOVER at kunder som kjøpte boken min rundt 11. april 2013, også ville lese om fugler og oljeministeren!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s