Pink Moon Day

Tradisjonelt sett skal ikke Ashtanga praktiseres når det er nymåne eller fullmåne, slik som i dag. Derfor er mange ashtanganettsteder utstyrt med månekalender, som her. Jeg skal ikke gå inn på årsakene til at man ikke skal praktisere på «moon days» akkurat nå – det rekker jeg ikke, for jeg skal snart ut av døren og holde en ashtangaklasse. Kort sagt, bryte måneregelen. For i dag er det fullmåne.

Pink-Moon

Personlig har jeg ikke overholdt moon days så lenge jeg har holdt på med yoga. Men hvorfor ikke krydre denne fullmånedagen med litt månerelatert folklore fra Nord-Amerika?

Det har seg nemlig slik at det i dag er Full Pink Moon Day. Dette står det å lese i Old Farmer’s Almanac.

This full Moon heralded the appearance of the moss pink, or wild ground phlox (one of the first spring flowers). It is also known as the Sprouting Grass Moon, the Egg Moon, and the Fish Moon. Historically, Native Americans living in what is now the northern and eastern United States kept track of the seasons by giving a distinctive name to each full Moon. This name was used to refer to the entire month in which the Moon occurred. With some variations, the same Moon names were used throughout the Algonquian tribes from New England to Lake Superior.

Ja, nå er vi altså et lite stykke unna yoga, for å si det sånn. Men målet mitt var å finne en naturlig anledning til å la Nick Drake komme til orde. Han tenkte nok ikke så mye på mose og fisk da han skrev ‘Pink Moon’. Men likevel, her er han:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s