«Spranget» – nå også strandlektyre!

Her forleden ble jeg kalt «lokal forfatter» på Ark Arendal – nå er boken min anbefalt som sommerlesning. Så ta med deg boken min til den sørrrrlandske kyststriba – eller les den et helt annet sted, selvfølgelig.

Ladyfest Oslo

Under årets Ladyfest lanserte Heidi Sævareid sin debutroman «Spranget» i samarbeid med oss på Liebling. Vi har lest boken, og anbefaler den varmt som årets sommerlesning. 
Boken handler om tenåringsjenta Janne, og hennes avsluttende forhold til menigheten Zion. Janne har begynt å tvile. Hun ser gjennom kosen, det sosiale felleskapet, og har oppdaget hvordan voksenpersonene i menigheten manipulerer og kontrollerer ungdommene og hun begynner en sakte, nesten litt kafkaesk løsrivelsesprosess. Det som er spesielt for menighetsmiljøet i boka er det totale fraværet av feminisme og individualisme hos jentene. De skal ikke «friste» gutter, ikke være alene sammen med de, ikke kle seg utfordrende, ikke danse sexy… I tillegg bruker lederne Gud som et middel for å plante skyldfølelse, det snakkes mye om dobbelthet og tegn fra Djevelen i helt naturlige og normale ting. Alle disse tingene stiller Janne spørsmålstegn ved. Hun ønsker å danse, høre på den musikken hun vil…

Vis opprinnelig innlegg 248 ord igjen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s