Sound and Vision

Trenger man en god grunn for å lage en liste over Bowie-låter?

Nei! Det burde man kunne gjøre når det skulle være. Men i går ble jeg inspirert. Jeg fikk nemlig lagt mine klamme hender på det som jeg trygt tør anta at er verdens fineste øredobbstativ.

IMG_2509

Så jeg måtte selvsagt høre litt på Aladdin Sane. Lenge siden jeg har hørt på det albumet. Veldig ofte ender jeg med å høre på Heroes, Low eller Hunky Dory. Eller The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. For ikke å snakke om Outside, faktisk. Eller Earthling.

De to sistnevnte må jeg av og til argumentere litt for at jeg liker. Mange føler at det er en litt for fremmed David Bowie som viser seg her. Men er det ikke nettopp fremmedheten som er det virkelig fascinerende ved Bowie? Det at han stadig endrer seg? Jeg synes det er fantastisk at det er så langt mellom «Cygnet Committee» og «Pallas Athena». Og så merker jeg at jeg ikke helt kan forklare hvorfor jeg liker sistnevnte. Men den snor seg altså inn i øregangene mine, og det fascinerer meg. Akkurat som det fascinerer meg at Bowie kan få en så enkel (banal?) sang som «Let’s Dance» til å bli så fengende. Med bleket hår og solariumshud.

David Bowie- Lets dance

Det skal sies at det selv ikke Bowie slipper unna med alt. Jeg synes for eksempel ikke at han slipper helt unna med Tonight. Og slik er jo en del Bowie-låter jeg sjelden hører på. Men her er de jeg (for øyeblikket) hører mest på. I tilfeldig rekkefølge.

1984 / Dodo

Aladdin Sane

Silly Boy Blue

Ziggy Stardust

Sound and Vision

Space Oddity

Heart’s Filthy Lesson

Little Wonder

Red Money

What In The World

The Pretty Things Are Going To Hell

See Emily Play

I’d Rather Be High

I’m Deranged

God Bless the Girl

All the Madmen

No Control

«Heroes»

Sunday

Neuköln

I Took A Trip On A Gemini Spacecraft

Young Americans

Let’s Dance

Pallas Athena

Velvet Goldmine

We Prick You

Beauty and the Beast

Fascination

Ashes to Ashes

Starman

Look Back in Anger

Real Cool World

Oh! You Pretty Things

Quicksand

Life on Mars

The Secret Life Of Arabia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s