Brage-nominert!

Det må være en feil. Eller en ond spøk. Eller … noe. For det kan jo ikke stemme at jeg er nominert til Brageprisen?

Sånn har jeg gått rundt og tenkt i en uke. Og jeg brukte hele formiddagen på å være nervøs for at det egentlig ikke skulle være sant. Jeg gikk gjennom Slottsparken på vei til Litteraturhuset og tenkte på at det ville bli så pinlig å fortelle til familien min at det fantes noen nominasjon likevel. Vel fremme på Litteraturhuset satte jeg meg i kafeen og lurte på hva jeg skulle gjøre hvis forlaget mitt ikke dukket opp. Da fikk jeg vel bare tusle min vei?

Heldigvis har ingen bløffet meg. Jeg sitter og ser på en blomsterbukett fra forlaget, nyhetsartikler som bekrefter at det er sant, og et oversiktsheftet over de nominerte. Og så ligger jo nyheten ute på forlagets hjemmeside. Så jeg tror på det nå.

IMG_3719

I tillegg kan jeg lese juryens begrunnelse på Brageprisen.no

Begrunnelsen for at jeg ble nominert lyder slik:

Spranget er en debutroman som preges av intensitet og god kontroll over de litterære virkemidlene. Fortellingen om Janne, som er dypt knyttet til tvillingsøsteren og følger henne inn i en religiøs menighet, er sint og åpen på samme tid. Janne føler ganske snart kontrollen og overvåkningen i menigheten beklemmende. Den gjør henne rasende og provokativ.

Sævareid fanger presist inn denne konflikten i Janne, men hennes største prestasjon er hvordan hun nyanserer alt; bildet av Janne, og av miljøet rundt henne. Romanen er en nøyaktig og rammende fortelling om identitetsutvikling, kjærlighet og avhengighet. Om kampen mot mekanismer som reduserer og truer individets frihet. Slik er romanen relevant for oss alle, fordi den handler om å ha
mot til å være seg selv.

Jeg er så glad og overveldet! Og jeg er oppriktig talt ikke voldsomt opptatt av å vinne når prisen deles ut 19. november. Bare det å bli nominert er stort i seg selv! Ikke minst når jeg har selskap av så fantastisk flinke forfattere som Synne Lea (Nattevakt, Cappelen Damm) Brynjulf Jung Tjønn (Så vakker du er, Cappelen Damm) og Hakon Øvreås (Brune, Gyldendal). Jeg føler meg beæret av å være i en slik forsamling.

Jeg synes selvsagt at alle bør lese de Brage-nominerte bøkene! Når det gjelder min bok, kan man her på bloggen trykke på «Kjøp Spranget»-knappen øverst på siden (eller her), og så blir man geleidet videre.

Og til sist må jeg nevne at jeg selvsagt ikke hadde kommet hit uten den fabelaktige redaktøren min, Anne Horn. En stor takk til henne!

Reklamer

3 kommentarer om “Brage-nominert!

  1. larnoto oktober 31, 2013 kl. 2:20 pm

    Gratulerer! Det m jo vre en berusende flelse bli nominert! Lykke til! Skal flge med p prisutdelingen.

    • kniplingsdyret oktober 31, 2013 kl. 2:34 pm

      Takk – ja, det er veldig morsomt! Og det holder jo i massevis å bli nominert. Vinner jeg, blir det en bonus!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s