Dansens herre

Den vakreste yogaposituren jeg vet om er Naṭarājāsana (नटराजासन).

IMG_4546

Navnet kommer fra nata, som betyr «danser», raja som betyr «konge» og asana, som betyr «positur». Nataraja er et av de mange navnene på guden Shiva, livet og dødens gud, som danser i stykker verden før den atter gjenskapes av Brahma. Naṭarājāsana er altså Shivas positur.

222022560_a792ac0ce5_z

Naṭarājāsana er å regne som en backbend, men det er ikke ryggen som skal bære belastningen i denne posituren. Målet er ikke å presse sammen ryggvirvlene og korsryggen, men å strekke forsiden av kroppen – brystet, mageregionen, hoftene og lårene. I fullstendig Naṭarājāsana får man også strukket på skuldrene og undersiden av overarmene. I tillegg er dette en positur som styrker ben og ankler, og forbedrer balansen.

natarajasana

For meg har Naṭarājāsana ligget like utenfor rekkevidde en lang stund, enda jeg ikke har klart å skjønne hvorfor.

Jeg kan balansere …

IMG_1608IMG_1129

Jeg kan berøre bakhodet med foten …

IMG_1602IMG_1605

Men jeg har altså ikke klart å løfte beinet så høyt som nødvendig SAMTIDIG som jeg balanserer.

Inntil i dag! Jeg har tøyd og balansert i lang tid, men i dag brukte jeg en stropp. Da klarte jeg endelig å la begge hendene krabbe nedover stroppen og få godt fatt i foten, slik at jeg kunne slippe stroppen og bli stående.

IMG_6146

Det må nevnes at jeg kun fikk det til på den ene siden. Så nå begynner arbeidet for å få det til på den andre siden også.

Med stropp som hjelpemiddel på veien:

Og til slutt uten:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s