Nominert til Kulturdepartementets debutantpris!

I fjor på denne tiden gikk jeg rundt og ladet opp til lansering av Spranget. Jeg var utrolig spent på hvordan boken skulle klare seg ute i verden, og fryktet selvfølgelig det verste. Lite ante jeg om at jeg året etter skulle ha blitt nominert til to litterære priser! Før jul ble jeg nominert til Brageprisen, og nå er jeg nominert til Kulturdepartementets debutantpris.

Juryens begrunnelse lyder slik:

Som mange ungdomsromaner handler også Spranget om å finne seg selv. Romanen går tett på hvordan den viljesterke outsideren Janne kjemper med sin indre samvittighet i spørsmålet om tro og tvil. Som danser konfronteres hun med dobbeltheten i det kristenkarismatiske miljøet hun er en del av. Den vennlige omsorgen preges også av sterk kontroll og konvensjonspress, dansen blir koblet til noe Janne må skamme seg over. For å utfolde seg som den hun ønsker å være, mobiliserer hun alt hun har av sinne og mot – og bryter med miljøet. Slik kan Spranget leses også som en kunstnerroman; tittelen har både en religiøs og artistisk betydning. Det er ei bok om mot til å ta egne valg og om den ensomme posisjonen slike valg kan medføre. Spranget er en roman med betydelige kunstneriske ambisjoner, og Sævareid innfrir på en overbevisende måte.

spranget

Jeg konkurrerer med ypperlige Siri Pettersen og Torbjørn Øverland Amundsen, for henholdsvis Odinsbarn og Bian Shen.

Utdelingen er 6. mars – jeg lever i spenning frem til da!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s