Wild Thing

Wild thing
You make my heart sing

Slik starter sangen som det engelske bandet The Troggs gjorde berømt i 1966. Året før kom originalversjonen, skrevet av Chip Taylor og spilt inn av The Wild Ones.

Imidlertid er det Jimi Hendrix som har den ultimate versjonen av sangen, synes jeg. Slik han også gjør «All Along the Watchtower» bedre enn Bob Dylan. For meg ER «Wild Thing» Jimi Hendrix.

Men «wild thing» er også navnet på en yogapositur – nemlig Camatkarāsana .

photo1photo1-2

Slik er den tradisjonelle fremgangsmåten:

– Start i downward facing dog, Adho Mukha Śvānāsana, og løft høyre ben rett opp bak.

– Åpne høyre hofte ut til siden og bøy kneet.

– Fortsett å åpne hoften og drei på venstre tåball, helt til høyre hånd løftes fra gulvet og høyre fot lander i gulvet utenfor matten

– Løft hoftene mot taket og strekk høyre arm bakover over hodet.

– Reverser bevegelsen for å komme tilbake til Adho Mukha Śvānāsana, og gjenta på motsatt side.

Dette er en avansert backbend, og bevegelsen kan lett kjennes skummel om man er stiv og uerfaren, så jeg vil ikke anbefale inngangen fra Adho Mukha Śvānāsana om man er helt yogafersk. Da er det bedre med å starte fra sideplanke, Vashistāsana. Det er både tryggere og mer kontrollert, og her viser yogalærer Kathryn Budig hvordan dette gjøres.

Hun demonstrerer også den tradisjonelle metoden.

Selv er jeg spesielt glad i å gå fra Warrior I, Vīrabhadrāsana, og direkte til Camatkarāsana, helst som del av vinyasa. Forleden utsatte jeg yogaklassen min for en vinyasasekvens med Camatkarāsana, og skjønt de sikkert ikke ville sagt det til meg om de ikke kunne fordra det, så tror jeg at bevegelsen slo an – det ble i alle fall mye smil og latter i rommet, og en mye løsere stemning enn den som pleier å hvile tungt når jeg sier at vi skal holde lav planke i tretti pust til…

Camatkarāsana, wild thing, er nemlig en positur som handler om glede. Oversatt til engelsk fra sanskrit betyr Camatkarāsana nemlig «the ecstatic unfolding of the enraptured heart».

Og da er vi kanskje ikke så langt unna «you make my heart sing»-linjen?

Så nå er det på tide å spille Jimi Hendrix – her fremfører han «Wild Thing» på Monterey Pop Festival i 1967, og setter til slutt fyr på gitaren sin.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s