Spor

For tiden gjør det vondt i underarmene hver gang jeg sykler over en dump i veien. Jeg kan ikke gjøre Pincha Mayurāsana (underarmstående). Og lav planke kommer heller ikke på tale.

For armene mine ser sånn ut:

IMG_4545

Og jeg synes det er helt storveis! Ikke det å ha blåmerker i seg selv – ikke er de dekorative, og upraktiske er de også – men det er tilfredsstillende å merke at kroppen har tatt i.

Sist torsdag gikk store deler av Krav Maga-timen med til å trene på blokkering av knivangrep. Man blokkerer ved å føre underarmen sin hardt mot angriperens underarm i motsatt retning av slaget, og før armen er herdet, kan det gjøre ordentlig vondt. Blokkeringer gjør mer vondt for den som angriper enn den som forsvarer seg og blokkerer, men på treninger må man selvsagt spille angriperen 50 % av tiden. Så en stund fremover kommer jeg til å ha et ganske spennende fargekart på armene.

Men det er altså helt i orden! Jeg har alltid likt å presse kroppen, og da synes jeg det er fint med merkbare spor etterpå. Jeg liker for eksempel å være støl. Og jeg liker følelsen av sår hud på ryggen etter en body suspension, pluss arrene som har dukket opp. Jeg liker spor i og på kroppen. Det kjennes håndfast og fint.

Nå ville jeg nok neppe føle det på samme måte om jeg skulle være så uheldig å brekke nesen på trening, eller rive over akillessenen. Jeg har heller ingen glede av irritert piriformismuskel etter slurvete backbends. Men så lenge jeg ikke blir skadet, kan smerte være givende og interessant, både med tanke på hva kroppen må gjøre for å takle smerte, og hvilke mentale prosesser som er i sving.

Og som jeg vel har hintet om før, så blir dette noe jeg går nærmere inn på i boken som kommer på nyåret.

Reklamer

En kommentar om “Spor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s