Suspension-prat i Ekko i P2

Denne uken var jeg på Ekko i NRK P2 og snakket om smerte og suspension. Samtalepartnere var smertepsykolog Silje Endresen Reme og lege og smerteforsker Egil Fors, som blant annet har skrevet den ypperlige boken Hva er smerte?. Dette spørsmålet var da også utgangspunkt for radiosamtalen, som kan podcastes her (se etter datoen 05/03), og høres i nettradio (i noen uker fremover) her.

Vi hadde selvfølgelig svært ulike tilnærminger til fenomenet smerte – Fors og Reme jobber jo med å hjelpe folk som opplever uønsket smerte, mens jeg altså oppsøker smerten. De har dessuten sin faglige forståelse, mens jeg bare har min erfaring. Men vi har alle et ønske om å forstå smerte, og det ble en fin samtale hvor jeg opplevde at vi alle fikk noe ut av hverandres innspill. Og personlig syntes jeg det var interessant at to smerteeksperter som er vant til å møte mennesker som tross alt ønsker å unngå smerte eller få lindret den, tar fenomenet body suspension på strak arm og i det hele tatt er langt mer positivt innstilt enn mange andre jeg snakker med.

Når man driver med noe så spesielt som body suspension, må man regne med å møte både sjokk, vantro og fordommer, og jeg har møtt både skepsis, avsky og til og med sinne. De fleste reagerer heldigvis ikke med voldsom negativitet, men det er vanlig at folk blir urolige, og derfor er det så forfriskende å møte folk med åpne sinn. Og det er vel gjerne slik at kunnskap er motgift mot fordommer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s