«… nyansert og troverdig …»

Ny anmeldelse! Den fjerde i rekken så langt. Denne gangen er det Maja Troberg Djuve som har skrevet om boken min, og dommen er svært positiv. Klikk på bildene og les!

Dagbladet 1

Dagbladet 2

En viss skepsis til fenomenet suspension lar seg spore i teksten, og kritikeren tar høyde for at mange lesere nok vil kunne tenke sånn, men hun forsikrer:

Du kan trygt gripe boka, for Sævareid sørger for at rammeverket er på plass.

Og:

For mange av oss virker selvpåført smerte og kroker gjennom huden bortimot sykt. Men lesere som ikke momentant smeller igjen døra, kan likevel forstå noen av refleksjonene rundt temaet […] Ved å linke det til yoga, […], gjør hun aspekter av opplevelsen fattbar. Det handler om overvinnelse, opphevelse frihet.

Dette synes jeg er fint lest, og jeg opplever at kritikeren har grepet mye av det jeg forsøker å formidle.

I teksten forsikres det også at jeg ikke misjonerer for suspension, men at jeg vil knekke fordommer. Ja, det vil jeg! Og gjerne den typen fordommer som fikk desken til å bruke formuleringen «ekstremt miljø» i papiravisen.

Dette er faktisk noe av grunnen til at jeg valgte å skrive ungdomsbok om suspension, jeg ville pirke i engstelige holdninger, få frem fordommer der de finnes. Det eksisterer så mye angst for påvirkning av ungdom via litteratur! Som regel handler det om sex, vold og banning, suspension er jo et litt annet landskap, men tendensen er ofte at man er redd for negativ påvirkning.

Uansett – jeg synes dekningen så langt har vært veldig åpen og fin, men jeg må le litt av forsikringene om at Sævareid ikke prøver å lokke ungdommen på ville veier.

Jeg håper jo absolutt at ungdommen vil slå inn på ville veier. Gjerne med økt toleranse for ulike miljøer i bagasjen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s