Første bloggomtale: «… en sjeldent god leseropplevelse …»

Etter fem anmeldelser av Slipp Hold har det nå også kommet en bloggomtale. Bloggomtaler er alltid spennende, for tonen er gjerne mer personlig enn i en profesjonell kritikk, og andre aspekter kommer frem. Mange bloggere er dessuten gode lesere.

Det er bokblogger Mari Høe på Flukten fra virkeligheten – en bokblogg som har skrevet bloggomtalen, som kan leses her.

Hun skriver dette:

Ungdomsromanen Slipp Hold av Heidi Sævareid er en sjeldent god leseropplevelse. Det er den første 2015-utgivelsen jeg ser på som en sterk kandidat til en nominasjon til neste års Bokbloggerpris.

Og dette:

Slipp Hold er forøvrig den fjerde norsk ungdomsromanen jeg leser i år, og den skiller seg ut på en positiv måte. Den desidert mest gjennomførte og solide ungdomsromanen jeg har lest så langt denne våren.

Sånt blir man jo veldig glad for som forfatter! Jeg synes også hun har fanget fint opp mange tematiske nyanser, og hun leser bredere enn å bare se på suspension-biten. I en kommentar under selve bloggteksten tilføyer hun noe jeg setter pris på å høre:

Forresten, og dette skulle jeg nevnt i teksten, sex og seksualitet er jo av og til en naturlig del av denne romaen. Det er ikke så mye av det, men det som er der er beskrevet på en måte som ikke gjør det kleint eller dumt, med mindre det er ment å skulle oppfattes slik. Slikt setter jeg pris på, misliker det sånn når noen må ha med sexscener men ikke klarer å skrive det.

Så er det til og med også en annen leser som hiver seg på og sier at sexscenene er noe av det mest naturlige hun har lest. Sånt blir jeg virkelig glad for å høre, for det er ikke lett å skrive om sex! En ting er klein og kjip sex, som det er en del av i boken, noe annet er bra sex! Det er det ikke lett å skrive om uten å bli svulstig eller pinlig. At disse leserne sier at jeg har fått det til, betyr mye for meg. Jeg er opptatt av å skrive levende og troverdig om seksualitet.

Forresten har jeg også fått enda en omtale – ikke akkurat en bloggomtale, heller ikke en anmeldelse, men en liten tekstsnutt i en round-up av utgitte ungdomsbøker i vår. Den er å finne på Ubok.no, og er ført i pennen av redaktør Nina Aalstad. Hun skriver dette:

I kategorien drama dukker det visst ofte opp bøker som er helt utenom det vanlige. Denne er definitivt noe helt for seg selv. En grunn til at den skiller seg litt ut er fordi den handler om et ganske spesielt fenomen: suspension. Hvis du er nysgjerrig på hva det er kan du lese litt på forfatterens blogg. Det jeg mener er den viktigste grunnen til at den skiller seg ut er at Heidi Sævareid skriver med et helt spesielt språk. Hun har en unik kombinasjon av skarp og sår i måten hun skriver på. Det er en bok som biter seg fast i deg, samtidig som du kommer helt inn i hovedpersonens tanker og følelser og virkelig kan gå i dybden av hvorfor hun gjør det hun gjør. Anbefales til alle som liker psykologisk gode realistiske romaner om veldig ekte mennesker.

unnamed

Reklamer

En kommentar om “Første bloggomtale: «… en sjeldent god leseropplevelse …»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s