Body suspension til akademia!

Jeg pleier å være ganske god til å huske å dele ting som skjer på bokfronten, men nå ligger jeg ordentlig bakpå! Så nå blir det skippertaksblogging.

Sommeren har vært mer travel enn jeg så for meg – etter å ha tilbrakt juni i Bristol, bestemte jeg meg for å dra tilbake for et mer langvarig opphold. Dermed gikk juli med til å pakke sammen leiligheten på Rosenhoff, leie den ut og flytte livet midlertidig til England. Nå er jeg her, og har vært det siden starten av august.

Midt oppi flytteforberedelser måtte jeg også forberede foredrag til konferanse i Oxford. Jeg var nemlig så heldig å bli plukket ut som deltager på en akademisk konferanse ved Mansfield College i Oxford. Konferansen het The Body’s Transformations, og siden de der mottok kunstneriske bidrag i tillegg til akademiske papers, bestemte jeg meg for å se om de kunne være interessert i et bidrag som handlet om body suspension. Og det var de faktisk. I mai ble det klart at jeg skulle til Oxford i slutten av juli.

IMG_6837

Man kan lese mitt abstract her. Der kan man også laste ned foredraget jeg holdt.

Det var en stor bredde i temaene som ble presentert, og diskusjonene som oppsto i etterkant av presentasjonene var usedvanlig givende. Akkurat det er ikke en selvfølge – ofte er folk mest ute etter å posisjonere seg når de stiller spørsmål etter et foredrag eller en debatt! Slik var det ikke her. Folk var oppriktig nysgjerrige på hverandres fagfelt. Selv hadde jeg vært redd for å bli sett på som kun en eksentriker – jeg hadde tross alt vist bilder av meg selv som hang etter huden – men slik ble det ikke. Igjen erfarte jeg at det er blant utdannede og intellektuelle folk at fordommene mot suspension er færrest.

For en som er vant til Blinderns betongørken var det forresten unektelig ganske fint å være på seminar i et lokale som dette ..

unnamed

… og delta på conference dinner i denne sakrale spisesalen:

IMG_6843

Alt i alt en ordentlig fin erfaring, og jeg er cirka like overrasket over at body suspension tok meg til universitetet i Oxford som at jeg fikk henge i kroker for God morgen Norge i vår.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s