«Slipp Hold» i tXt-aksjonen

Høsten er her, og tXt-aksjonen er i gang! tXt-aksjonen er Norges eldste og største leselystaksjon, og jeg er derfor beæret over at Slipp Hold er med på listen over utvalgte bøker.

tXt-aksjonen rettes mot ungdomsskoler, og skolene som bestiller tXt, får et klassesett med antologier levert til skolestart.

IMG_7969

Antologiene inneholder smakebiter fra det som Foreningen !les anser som årets beste ungdomsbøker fra Norge og resten av verden, blant annet utdrag fra de fem norske bøkene fra 2014 som ungdommen selv har valgt ut som sine favoritter. Opplaget er på 125 000, og ca. 70 prosent av Norges ungdomsskoleelever deltar. I skrivende stund er det fortsatt mulig å melde seg på, det kan man gjøre her!

Klikk her om du vil lese utdraget fra Slipp Hold! Det går også an å høre opplesning av utdraget.

Presentasjonen av boken (samt lærerveiledning) finner du her.

IMG_7971

Forresten har elever begynt å legge inn anmeldelser av Slipp HoldUprisens sider. Hittil ligger det to anmeldelser der, begge positive!

Elise-Agnethe Johnsen på Skibotn skole savner det hun kaller en «spenningstopp», men hun gir en «sterk anbefaling» og skriver blant annet dette:

Det som gjorde at jeg ble så oppslukt av boka var vel at det omhandlet et tema som sikkert ikke så mange er kjent med, og det var spennende å lese om. Sævareid forklarte suspension på en måte som gjorde at du følte at du «var en del» av det som skjedde i boka.

Hannah Aksjøberg på Gulskogen ungdomsskole liker at boken har et «interessant og annerledes tema», og skriver følgende:

Jeg synes denne boka er fantastisk bra. I boka leser vi om body suspension som går ut på at man henger fra taket i kroker som blir satt i huden. Selv om suspension ikke er noe jeg kunne prøvd ut selv, siden jeg ikke har like mye guts som Mari, er det allikevel en bok som interesserer meg. Sævareid beskriver opplevelsen av body suspension på en slik måte at man føler at en selv henger fra taket. Det usikre forholdet til Mari og Torger er også beskrevet veldig bra. Det gir meg en stor forståelse for hvordan noen velger å bli i dårlige forhold hvor den ene parten er kontrollerende.

Hun oppsummerer slik:

Dette er noe jeg aldri har lest om før, og jeg elsker det!

Så takk til Elise-Agnethe og Hannah – jeg gleder meg til å følge med på flere anmeldelser i tiden som kommer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s