«Slipp Hold» prisbelønt av Riksmålsforbundet

Da er endelig nyheten ute: Jeg har mottatt Riksmålsforbundets pris for barne- og ungdomslitteratur for Slipp Hold! Jeg har visst det en stund – nyheten kom for noen uker siden, men det var hemmelig frem til klokken tolv 10. oktober, da prisen ble delt ut på Gjøvik.

Statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag delte ut prisen – her er et ordentlig smilebilde:

2015_10_10_00071-e1444480734521-2

Han leste også opp juryens begrunnelse, som kan leses her. Et lite utdrag:

Heidi Sævareid skildrer treffende de fysiske omgivelsene og de hendelsene som finner sted. Når hun går inn i en ung jentes tanker og ambivalente følelser, og ikke minst utforsker smerte, ro og uro, er hun virkelig god.

Boken handler om å frigjøre seg, finne ny retning, prøve ut og leve sitt liv. Carl Gustav Jung siteres: «Bevissthet skapes aldri uten smerte». Her utprøves det konkret.

Språket er det vi først ser på i juryarbeidet. Holder ikke det mål, leser vi ikke videre. I Heidi Sævareids bok er det smidig og uttrykksfullt, uten klisjeer og tomt prat, og på rent og klart riksmål. Man tror på personene og miljøet rundt dem, tegnet opp av en Oslo-kjenner. En usedvanlig ungdomsbok.

Skulle man ønske å streame utdelingen, så kan man gjøre det her.

Er det lov å være litt stolt av at begge bøkene mine nå er prisvinnende? Jeg håper det – for det er jeg! For Spranget fikk jeg Kulturdepartementets debutantpris, samt ble nominert til Brageprisen. For en som er så hardt angrepet av «impostor syndrome» som meg, er det godt å ha håndfaste bevis på at noen på et tidspunkt har syntes at jeg har noe å fare med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s